Zdravlje, sigurnost i zaštita okoliša

Zdravlje i sigurnost osoblja MONTMONTAZE, zdravlje i sigurnost zaposlenika klijenta i njihove imovine, kao i zaštita okoliša stvar su najveće korporativne brige. Sigurnosne procedure tvrtke definiraju sigurnosni sustav koji osigurava i implementira gore navedene prostore.

Pretpostavka da se sve nesreće mogu spriječiti je realna. Svaki rad koji može dovesti do ozljede ili bolesti može se i bit će kontroliran. Predani smo slanju svih naših zaposlenika kući na kraju njihove smjene fizički zdravi kao kad su stigli.

Sigurnost i sigurnost imovine preduvjet je pravilnog i nesmetanog izvođenja radova.

Viši linijski menadžment će imati trajno vodstvo u postavljanju ciljeva i zahtijevanju odgovornosti za sigurnost i zdravlje. Svi linijski nadzornici moraju biti u potpunosti predani i stalno uključeni u programe prevencije ozljeda i bolesti.

Od svakog zaposlenika se očekuje da na posao dođe u ispravnom psihičkom i fizičkom stanju radi obavljanja zadanih poslova i pridržavanja utvrđenih sigurnosnih programa i procedura. Pravilan stav radnika, znanje, pažnja i djelovanje vrlo su bitni za prevenciju ozljeda i bolesti. Nepažnja ili nepoštivanje utvrđenih sigurnosnih i zdravstvenih standarda i praksi neće se tolerirati.

Standardi osiguranja sigurnosti

MONTMONTAZA je uspostavila vlastite standarde osiguranja sigurnosti kako bi uklonila ili smanjila rizike tijekom izvršenja ugovora.

Za svaki pojedini ugovor pripremit će se poseban sigurnosni plan koji će sadržavati:

  • hrvatski relevantni zakon i propisi o sigurnosti;
  • Sigurnosni propisi klijenta;
  • Izvršenje ugovora po zakonu uključujući pokrajinsko, teritorijalno i/ili općinsko zakonodavstvo, zakone, podzakonske akte i/ili propise;
  • MONTMONTAZIN sustav osiguranja sigurnosti.

Ljudi su naše najvažnije bogatstvo. Bol i patnju pogođenih zaposlenika, zbog bolesti ili ozljede zadobivenih na ili izvan posla, osjećaju i obitelj i tvrtka u smislu smanjene kvalitete života ili gubitka produktivnosti i dobiti. Stoga nam postaje najvažnije spriječiti, koliko god možemo, sve ozljede i bolesti na poslu i kod kuće.

Zaštita okoliša i učinkovito korištenje njegovih resursa postali su ključna točka u osmišljavanju, planiranju i izvođenju projekta. Okoliš je naslijeđe prijašnje generacije, a zaštita okoliša je obećana sljedećoj generaciji, čemu je MONTMONTAZA u potpunosti predana.